Police cruiser

Battle for Naboo karakterek alapján készített Custom figurák

 

Police cruiser a Battle for Naboo játék alapján

 

"A Naboo RSF Cruiser eredetileg egy kiképzési járműként funkcionált a potenciális N-1 pilóták számára. A fegyverei, pajzsa, és egyéb berendezései jóval kisebb teljesítményűek voltak, mint amik az N-1 fedélzetén voltak. Ugyanakkor a cirkáló még így is egyike volt a legfélelmetesebb járműveknek Naboo arzenálban." Fenti mondatokat a cikk megnyitásakor Panaka kapitánytól hallhattuk, azaz Jeff Coopwoodtól, aki a játékban formálta meg őt. Mindez igaz is, nyilván hozzátéve, hogy a Naboo alapvetően egy békés bolygó volt, minimális fegyverzettel, milíciával, kis gépparkkal, mely igazából a belső rendfenntartáshoz, és az önvédelem csírájához volt csak elegendő. Ebben a környezetben tudjuk a Police cruisert elhelyezni értékének és jelentőségének megfelelően.

A n1_upgradedNaboo NX Police Cruiser, vagy rövidebben az úgynevezett police_cruiserPolice Cruiser, a légköri változata volt az N-1 vadászgépnek, de azért ez a gép is képes volt szuborbitális repülésre. Tizenegy méter hosszú volt, és nagyon hasonlított a sárga N-1-re, eltekintve attól, hogy a rendőrségi cirkálóról hiányzott a harmadik motor és nem volt rajta asztromech droid, valamint a kék szín is egy eltérésnek mondható, bár mindettől függetlenül meglepően hasonlóak voltak a megjelenésükben és a teljesítményükben. Ugyanaz a csodás karcsú hajótest, ugyanaz a kecses de dinamikus mozgás, ugyanaz a motor- és fegyverzethang jellemzi mind a két vadászgépet. Bár hiányzott a hiperhajtómű róla és olyan speciális célzási érzékelők sem voltak rajta, mint a sárga N1-eseken, az NX Rendőrségi Cruiser még mindig több mint elegendő volt a Naboo rendőrség igényeinek.

A Police cruiser könnyűfém policecruiser_csatapáncélozott hajóteste hasonló volt az N-1-éhez, mely lehetőséget adott a hasonlóan gyors végsebességhez és a jó irányíthatósághoz, manőverezhetőséghez. Olyan volt, mint egy könnyűlovasság, gyors mozgású de sérülékenyebb, mint egy nehézlovas, aki lomha, de durván vasalt. Ez lehetővé tette az NX vadászgépnek, hogy kiváló őrhajóvá váljon Naboo szerte (főleg) a légköri küldetések során. Azonban amikor kénytelen volt erősebb vagy nagyobb számú ellenséggel szembenézni, a Police Cruiser gyengesége nyilvánvalóvá vált. Ilyen helyzetekben a pilótának nem volt más választása, hogy aktiválja az overthrustert, ami kvázi mint egy nitro egy rövid idejű extra löketet adott a gépnek, olyan plusz sebességet, ami lehetőséget adott a Naboo pilótának, hogy visszavonuljon a baráti támogató egységek közelébe, vagy elmeneküljön a veszély elől. Tapasztalt, police_cruisersvagy vakmerő Naboo pilóták a kirobbanó háború során az overthrustert nem feltétlenül a meneküléshez használták, hanem villámtámadásokra a droidvadászok ellen, vagy üldöző, elfogó manőverekhez. A gépen volt egy Nubian Monarc C-2-es, és egy módosított Nubian 111-es hajtómű is, így a két hajtómű extra sebességet adott a Police cruisernek is. A sárga N-1 MÉG gyorsabb volt, a Galaxis egyik leggyorsabb vadászgépe lett a Klón Háborúk idején, de a Naboo N1 3 hajtóműves volt, az űrben is csúcskategóriát adva a Naboo Királyi Légierőnek. A kitűnő naboo_speed_bonusGalactic Battlegrounds játék egyébként ezt az extra sebességet, ami a Naboo vadászgépeket jellemezte, úgy adja vissza, hogy van egy fejlesztés, ami Naboo specifikum, az ún. advanced engines, azaz a fejlett hajtóművek, mely fejlesztés +10% sebességet ad a Naboo gépeknek. Aki nézi a Forma 1-et, az tudja, hogy nagy sebességnél mekkora előnyt jelent pár extra kilométer/óra, egy szélárnyék, vagy a DRS használat, így talán könnyebb megérteni, mit is jelent 10% extra tolóerő a Naboo vadászgépeknek. Menekülés során életet menthet, támadáskor pedig olyan előnyt, ami eldönthet egy csatát!
Nyilván az is egyfajta Forma 1 hasonlat, hogy a kezdő pilótákat nem ültetik N1-be. Hisz a Forma 1-nek is vannak alsóbb osztályai, gokart, GP2, GP3, és az ott kikupálódott legjobbak egyre feljebb és feljebb kerülve juthatnak a királykategóriába. És az N1 vitát kizáróan a Galaxis királykategóriája volt, a Police cruiser pedig annak előiskolája. Mindkét gép vezetése presztízs volt, nem csak az N1 pilótákat becsülték sokra, bizony-bizony a Police cruiser is Top Gun volt a javából, és meg kellett tanulni bánni azzal a kirobbanó erővel, ami az ember pilótaülése alatt dohogott.

A police cruiser uldoz vulture_bomberPolice cruiser a legutóbbi fejlesztés volt, és csak a közelmúltban jelent meg a Royal Naboo biztonsági erők légikötelékeiben, szinte a Kereskedelmi Szövetség inváziójának első hadműveletei előtt. A Police cruisert a Theed Palace Space Vessel Engineering Corps tervezte és gyártotta, amely kifejlesztette a rendkívül sikeres N-1 csillagvadászt is. Az RSF helyőrsége Theedben körülbelül egy évvel korábban kapta meg az első osztagnyi vadászt és a rá kiképzett pilótákat, mielőtt a Neimoidiak orvul megtámadták a békés Naboo-t. A többi Naboo város azután kezdte megkapni a saját NX századait, miután a főváros, Theed már fel volt szerelve, így a vidéki Naboo-nak kevesebb ideje is maradt felkészülni, kitanulni a gépet.
Miután a camp4 felszabadításaKereskedelmi Szövetség megszállta Theedet, a pilóták vegyes Police cruiser és N-1 vadászgép osztagokat hoztak létre, és együtt repülve felszabadították a Kereskedelmi Szövetség internáló táborait, többek közt a híres Camp 4 tábort is, (nyilván más járművekkel és szárazföldi egységekkel összhangban), és folyamatos gerillaharccal a Kereskedelmi Szövetség droid erőit szétzilálták, lekötötték egészen addig, míg a Kereskedelmi Szövetség Droidvezérlő hajóját megsemmisítették Naboo felett egy hadművelet során. A Klónok Háborúja idején a Police cruiser továbbra is maradt a Naboo flottában, és tovább küzdött mind kalózok, mind Szeparatista erők ellen a Naboo rendszerben.

Az NX Police Cruiser először a 2000 évi videojátékban bukkant fel, a Star Wars: Episode I: Battle for Naboo-ban. Gavyn Sykes-ot irányítva kipróbálhatjuk szinte a teljes Naboo arzenált, több küldetésen is megkapva a Police cruisert. Igen élvezetes benne ülni (virtuálisan), droid Stapokra, Keselyűkre, Hiénákra vadászni, vagy épp AAT tankokra, hol a mocsár felett, hol a füves síkság felett repülve, ahol nem sokkal ezután majd a Gunganek fognak harcolni. Gyönyörködhetünk a tájban is, hisz Naboo csodás – nekem a kedvenc bolygóm mind közül! Helyenként az állatvilág is látható, vagy a farmerek világa, csak az a baj, hogy a nabooi berepülést, "city tourt" nem nagyon hagyják az ellenségek, folyton "megzavarnak" az élvezetben, de nyilván az is igen magasztos dolog, hogy Panakával repülhetünk kötelékben, vagy az, hogy a pici és védtelen bolygó utolsó reményeiként mi küzdhetünk annak szabadságáért, meglehetős túlerővel szembenézve. A project olyan sikeres volt, hogy a Police cruisert visszatapsolták egy későbbi játékban, a Star Wars: Starfighterben, ahol a gép egy cheat kód aktiválásával válik elérhetővé, repülhetővé, mint egy bónusz, egy jutalom, a Naboo rajnongóknak!

Police cruiseres pályák, azaz olyan küldetések, ahol irányíthatjuk ezt a gépet.

2. pálya NEIMOIDIAN PLUNDER

A játék során police_cruiser_vs_stapelőször lesz a rendőrségi Cruiser elérhető számunkra, de csak a pálya végén, először a Heavy Stapon ülünk majd, amivel ugye Theedből elszöktünk. A Kereskedelmi Szövetség átvette az irányítást a bolygón, és csak a mocsarak tűnnek biztonságosnak. Követnünk kell Kael kapitányt a Naboo termőföldeken és farmokon át, amíg el nem érjük a mocsarat. Meg kell védeni a civileket és a településeket is, akiket fenyegetnek a Kereskedelmi Szövetség erői a síkságon, és a mezőgazdaság területeken. A fő feladat az, hogy megvédjük Kael kapitány hátsóját, amíg el nem éri a police_cruiser_mocsarmocsár biztonságát, de közben meg kell védeni a mezőgazdasági területeken a civileket és házaikat a Naboo Heavy Stappal, ha jobb minősítést akarunk. Lesz nemsoká egy híd, ahogy átérünk rajta, lesz egy hangár, ahol lecserélhetjük a Heavy Stapot egy Police Cruiserre. Azzal is elsődlegesen a kapitányt kell védeni a rárepülő Keselyűk ellen, de közben meneküljünk a mocsár felé. Ez nagyon kevés idő, kb. egy perces repülés után el is érjük a mocsarakat, így nem tudjuk túlságosan élvezni a rendőrségi cirkálót az első alkalommal, ahogy beülhettünk a járműbe, de még lesz rá alkalmunk.

3. pálya NABOO BAYOU

Ezen a pályán az elejétől elérhető lesz a rendőrségi Cruiser, végig élvezhetjük benne az egész szintet. Van egy kereskedő falu elrejtve a mocsár szívében. Meg kell keressük, mielőtt naboo_houseboata Trade Fed megsemmisítené. A kereskedőknek police_cruiser_vs_vizitankértékes információja van számunkra, és szövetségesei lesznek a Naboo ellenállásnak. Rögvest az indulásnál dolgunk van: meg kell védeni az lakóhajókat, akiket a Kereskedelmi Szövetség épp támad vízi tankokkal. Kb. 3 hajó védelméről kell gondoskodnunk. police_cruiser_vs_vulturesA tankok kilövése után jön majd egy csomó Vulture Droid Fighter, és Hiéna bombázó. Ha megtaláltuk vedd_policecruiserVedd parancsnokot, akinek egy kis szigeten van a háza és a Police cruisere, meg kell őt is védjük, meg kell küzdeni 6-7 Trade Fed géppel a csillogó kék rendőrségi Cruiserüket irányítva, ha mind ki lesz lőve, Vedd felajánlja, hogy segít Naboo védelmében.

5. pálya HUTT'S RETREAT

Most, hogy Borvo a Hutt csatlakozott a police_cruiser_borvo_huttNaboo ellenálláshoz, meg kell védeni a hajóját, amíg el nem éri a rejtett bázisát. Miután odakísérjük, Borvo saját pilótái csatlakoznak a harchoz a Kereskedelmi Szövetség ellen. Ez a szint egy "védd meg" típusú pálya, mert meg kell védeni Borvo a Hutt hajóját, ahogy halad az útján a rejtett bázis felé. Egy Flash Speederben vagy a Heavy Stapon kezdünk, de rögvest az első balkanyar után kb. fél percnyi játék után lesz esélyünk, hogy lecseréljük rendőrségi Cruiserre egy hangárban, de meg is tudjuk tartani a Speedert, ha azt preferáljuk. Különböző küldetéseket kapunk a döntés után, hisz míg a rendőrségi Cruisert választva többnyire légi hutt_starfighter_naboo_police_cruisercélokat kell kisöpörni Borvo elől, (mint például Droid vadászgépek és légi aknák), addig a földi járművek mellett döntve, és azokon maradva földi tornyokat, AAT tankokat, földi aknákat kell hatástalanítanunk. Nagyot küzdhetünk ezúttal a Police cruiserünkkel, ha mindent el akarunk takarítani a csempészhajó elől, akkor nagy légicsatákat tolhatunk a Keselyűk ellen, ki kell tanuljuk a gyors fordulókat, pörgéseket, bukó mozdulatokat, és a stukákat is miközben harcolunk a tornyok és a vadászgépek ellen!

9. pálya SANCTUARY

A korábban battle for naboo sanctuary küldetés kísérgetősmegmentett civilek a 8. szintről most a mi gondjainkra vannak bízva. El kell kísérjük őket a találkozási pontra az északi romokhoz. Meg kell semmisíteni minden Kereskedelmi Szövetségi erőt, amely veszélyeztetné ezt a küldetést. A küldetés elején a lopott Kereskedelmi Szövetségi Gunboatban ülünk, azzal kell megvédeni a konvojt, amíg a terv szerint el nem érik a romokat, de a pálya elején, egy nagy hidat police_cruiser_aatpár Hiéna bombázó lerombol, ami bezuhan a vízbe, pont ott, ahol az utunk vezetne a romok felé, így kell találni egy másik utat a romok felé. Jól tesszük, ha vigyázunk a konvojra, hisz tornyok, repülők és AAT tankok police_cruiser_sanctuaryzúdítják rájuk tüzüket, védjük meg őket, míg át nem szállnak a House boatokból Flash speederekre, majd irány a hangár és cseréljük le mi is vizitankunkat egy Naboo Starfighterre vagy egy rendőrségi cirkálóra. Használjuk a vadászunkat először is arra, hogy robbantsuk be azt az alagutat, ahonnan a tankok özönlenek, majd repüljünk a völgybe, amíg utol nem érjük a konvojt, majd védjük meg őket minden áron. Droid Starfighters és AAT-k ellen tudunk harcolni ebben a küldetésben a Police cruiserünkkel.

naboo_victory_celebrationA játék végén, a diadalünnep alatt is látunk majd Police cruisereket, a theedi utcák felett, a tűzijátékos örömködős utolsó képkockákon, igaz, akkor nem benne ülve, pusztán nézőként, de a jól megérdemelt győzelem aktív részeseként, hisz végigtolva a játékot Naboo szabadságához mi is hozzátettük a saját részünket.

 

 

Tekintsétek meg custom Naboo Police Cruiser figurámat is!

Ennek a járműnek az elkészítése könnyű, más is megpróbálhatja. Először is alapnak javasolt egy N1 beszerzése, sokféle van, Agostinitől Micromachine-ig, én például egy pisztolyos, hangkiadós-villogós darabot customizáltam. Az orr-részt kissé átalakítottam, mivel a játékban mindenféle bónuszt megszereztem, így az én Police cruiserem egy hőkövetős, ikerágyús fejlesztett változat, amihez minden bónusz felkerült a gépemre, sebesség, pajzs, és tűzerő upgrage. Érdemes rusztikussá tenni, felkoptatni, fémesíteni, és a cockpit ablakkal is lehet játszani, hogy átsejlő kabinablakot kapjunk. Az asztroszer slot fedett, hisz a Police cruiser nem visz asztrodroidot. A veterán gép harcedzettségét kopások, lőtt sérülések égett foltjai, koromnyomok, és piszkokhoz hasonló díszek segítik elő, és kész is egy ritka Police cruiser. Mivel nincs eredeti Hasbros, és eszük ágában sincs hiányágazatra dolgozni, tutira nem fogsz túl sokkal találkozni mások gyűjteményében, max customozók, és/vagy Naboo szerelmeseknél fordulhat elő elvétve. Garantáltan egyedi gépet kapunk, mely így félelmetesebb is, mint amilyen a játékbeli társa volt, hisz igencsak harcedzettnek tűnik.

 

 

Custom Battle for Naboo Police Cruiser

police_cruiser_custom


 

Battle for Naboo Police Cruiser

custom_police_cruiser


 

Naboo vadászgépek

naboo vadászgépek


 


Köszönöm az érdeklődést, látogasd rendszeresen a CustomStarWars oldalt!

 írta: Rostás Norbert

 

battle for naboo borító

Kattints a képre, ha vissza akarsz menni a Battle for Naboo rovatba, hogy választhass a többi karakter közül! vissza a BfN rovatba

  <<<<vissza a CustomStarWars főoldalára