qui gon és anakin a clone wars rajzfilmben

Sárga R4-es asztromechanikai droid

Rajzolt karakterek bemutatása - sárga R4 a Clone Warsból

 

Sárga R4 a Clone Wars évadjaiból ismert karakter

Egy ilyen sárga R4-es egység volt abban a részben is, amikor Anakin és Windu leszállnak a Vanqoron, hogy megkeressék Kilian admirálist, Pondsot, és a többi klónt, akik lezuhantak a bolygóra az Endurance cirkálóval. Nekem ez a rész az egyik kedvencem. Anakin és Windu egy merénylet áldozatai lesznek, melyet a kis Boba, Aurra Sing, és Castas tervezett meg ellenük, Jango sisakját felrobbantva. A két Jedi túléli ugyan, de beszorulnak egy hatalmas kupac törmelék, űrhajó alkatrész alá. A kis Artúnak kell hazamennie, segítséget hozni. Az okos asztromech rögzíti Anakin videóüzenetét, majd hősiesen védelmezi a 2 magatehetetlen Jedit a roncsba behatoló fejvadászok ellen, majd Windu gépéhez siet, és megpróbál rádiókapcsolatot létesíteni Coruscanttal. Ám a fejvadászok zavarják az adást. A hihetetlenül találékony kis droid felszáll Windu gépével, és a hipergyűrűk felé száguld, miközben záporoznak felé a Slave 1 erős lézercsóvái, pilótákat megszégyenítve manőverez, kitrükközi a kis Bobát, majd átverő mozdulattal elhiteti vele, hogy melyik hipergyűrűbe akar dokkolni. A kis Boba szétlövi a gyűrűt, ám Artú átbillenti a hajót a másikba, és azonnal hipersebességre vált. Mikor r4yellow_jeditemplomR2-D2 landol Coruscanton a Jedi Templomnál, gyorsan gurul is a vezérlőterembe. A folyosón oly gyorsan száguld el 2 ottani r4yellow_jeditemplenormál sebességgel guruló asztromech mellett, hogy azok megpördülnek, és méltatlankodva füttyögnek a továbbrohanó R2 felé. Ez a két droid közül az egyik egy olyan sarga_r4_jeditemplomsárga R4-es egység, ami a mai anyagunk tárgya. Nevét, azonosítóját nem ismerjük. R2-D2 végül jeditemplom_droidok77beér a vezérlőbe, ahol még egy kis lökdösődésre kényszerül egy másik asztromech droiddal, hogy használhassa a r2_bunyozik_egy_masik_droiddalkivetítőt, végül is megmutatva Anakin üzenetét, így hozva segítséget bajba jutott gazdájának. (Elárulom, a másik asztromechet is megcsináltam, a kis kék R5-öst, ő is be lesz mutatva nemsokára itt, a CustomStarWars-on!)

Egy másik, teljesen ugyanilyen sárga R4-es van egy másik részben is. Egy hangárban láthatjuk, miközben a klónok pakolják a rombolókat felszereléssel, egy ilyen r4_klon hangárbankis sárga R4-es elgurul előttük. A Csillagok Háborújában sajnos ez megszokott dolog; a háttérben, és mozgó díszletként mindenféle lények, robotok tűnnek fel, de csak egy pillanatra, többnyire nem jól láthatóan. Ezzel akarják megteremteni az élő jelenet látszatát, hogy egy sürgő-forgó város, hangár, kantin kerül bemutatásra, ám a díszletemberek epizodisták, többnyire név és funkció nélkül. sarga_r4_piacEgy hasonló jelenetben, mikor R2-D2 és C-3PO gyümölcsért megy a piacra, ott is egyetlen tizedmásodpercre felbukkan például egy kis sárga R4-es asztromechanikai droid a háttérben, szinte észre sem lehet venni, de én kiplankoltam. :) Minden esetre egy rajongó sokszor már eleve a sarga_r4_hangárhátteret fürkészi, hisz a filmet már kívülről fújja, a vezérfonal már untig ismert, újdonság erejéül a kevésbé látható, nem ismert karakterek szolgálnak. Ráadásul customozóként ez egy külön kihívás, észrevenni egy érdekes háttér karaktert, és elkészíteni őt. Bizonyára ilyen droidja például pont emiatt nem túl sok rajongónak van. Egyedi kis figuránk lesz, az bizonyos.

Egy további hangáros jelenetet is meg kell említenünk. Mikor a CIS nagy erőkkel támadja Obi-wan Kenobi rombolóját az 5. évad 8. részében, a hajó nagyon megrongálódik. Sok a sebesült, a hajó helyenként ki is gyullad. Kenobi odaszalad egy sérült, vagy ájult klónhoz, talpra segíti, és kitámogatja a lángoló hangárból. A háttérben előbb egy R5-ös sarga_r4_tűzoltóasztromechet látunk, ahogy tüzet olt, majd jön egy ilyen sárga R4-es is, ami a cikkünk témája, jobbról begurulva a háttérbe Kenobiék mögött ő is nekilát a tűz oltásának. Egyes asztromechekbe raknak olyan porraloltó készüléket, amivel képesek bizonyos kiterjedésig tüzeket megfékezni, eloltani, de ez a tűz túl nagy nekik. Nyilvánvalóan csak időt akarnak nyerni az evakuációig, vagy míg Kenobi kiviszi a klónt, ez a lángoló pokol nem oltható, ezt valószínűleg ők is kikalkulálták, ám önfeláldozóan tüzet oltanak, az emberek védelmében.

S végül találtam még egy ilyen kis sárga R4-es egyik kedvenc helyszínemen, a KotOR2-ből is ismert, eleddig CSAK ott látható helyszínén, onderon_commandodroidIziz városában, Onderonon. Az 5. évad 4. részében lesz látható. A mérges, és a Szeparatisták által támogatott ál-uralkodó, Sanjay Rash behozatja Onderon fogva tartott, ám jogos, és törvényes királyát, Ramsis Dendupot a cellából a trónterembe, és felszólítja, hogy állítsa le r4_yellow_onderonaz emberei támadását. Egy sárga R4-es egységet szólítanak a terembe, aki kivetíti a lázadókat egy hologram formájában, Lux sarga_r4_onderonBonterit, és Steela Gererát. Ám a király visszautasítja, azzal az érvvel, hogy nem tudja leállítani azt, amit el sem indított. S valóban, a nép saját indíttatás által vezérelve lázadt fel, és próbálja visszaültetni Ramsis királyt a trónra, és lerázni magáról a CIS és a hamis király uralmát.

 

Ez a droid CSAK különböző színű build a droid alkatrészekből lett készítve, homogénre festve, és a Clone Warsos változathoz igazítva. Ez a kis figura tehát egy speciális, ritka, és ezáltal értékes darab, annak ellenére, hogy se neve, se története. Különböző színű "Build a droid" (BAD) darabokból készítettem, egy idáig soha, sehol ki nem adott figurát létrehozva, amit hivatalosan soha senki nem gyártott. Különlegessége, hogy a testrészeket magyar rajongó társaimtól, barátaimtól szereztem, megvéve, elcserélve, vagy épp ajándékba kapva szükséges alkatrészeket. Ezeket a kedves Olvasókat külön köszönetben részesítettem a CustomStarWars oldal Cserebere rovatában, mindenkit név szerint megemlítve, és megköszönve, hogy számukra értéktelen kacatjaikat rendelkezésemre bocsátva tették lehetővé ennek a kis barátságos robotnak a létrehozását. Gyakorlatilag így lesz a sok színes dirib-darabból egy homogén, egyedi kis custom figura, így született meg a sárga R4 asztromech, és még sok kis robot, akiket majd mind bemutatok nektek itt az oldalon!

 

Tekintsétek meg a custom sárga R4 figurámat!

 

Custom sárga R4 elölről

custom sarga_r4_custom_elölről


 

R2-D2 siet a Jedi Templomba, félrelöki a droidokat

custom Rako Hardeen figura 
a dobozban Dooku vizslató tekintete előtt


 

Custom sárga R4 oldalról

custom sarga_r4_oldalról


 

Custom sárga R4 hátulról

custom sarga_r4_hátulról


 

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 írta: Rostás Norbert

 

  <<<<vissza a CustomStarWars főoldalára