luke skywalker a battlefront 2 jedi archívumában


Jedi Archívum

Itt olvashatók a CustomStarWars oldal régebbi "holohírei"!

2009. OKTÓBER

13

Kedves Olvasók! Mikor a legutóbbi oldalfrissítéskor örömmel ajánlottam nektek Orosz Helga Művésznő hangmintáit, és bemutatóját, leírtam azt a félmondatot is, hogy ezzel már az általam szeretett Star Wars-hoz is köthető négy művésznőből már három hölgy kedves kis hangüzenetét, és rovatnyitó mondatát tudtam megosztani veletek. Az nem írtam akkor még oda, hogy ki is lenne a negyedik. Már szinte alig hittem abban, hogy oly sok idő után eljutok hozzá, hiszen a szóban forgó kedves Művésznő már régóta igazi kedvencem. Szerencsém volt, gyakorlatilag pár nappal azután, hogy ezt leírtam, véletlenül kerültem olyan helyzetbe, hogy megismerhettem Menszátor Magdolna Művésznőt – ugyanis róla van szó, ő az a kedvenc, akire gondoltam, ő a hiányzó negyedik! Így most az a helyzet állt elő, hogy két egymást követő oldalfrissítésem fő témájaként írhatok két idáig hiányzó, szeretett Művészemről, és ismét bemutathatok nektek hangmintákat, és mindannyiunk számára értékes rajongói relikviákat! Biztos vagyok benne, hogy a Művésznő nem csak nekünk, Star Wars rajongóknak szimbolikus és szeretett személyiség, hanem ezúttal más sci-fi témák rajongói is örömmel olvasnak majd róla! Színpadi munkássága mellett ugyanis rajonganak érte az Alien sorozat, és a Star Trek Voyager kedvelői is, lévén két remek "űrhajósnőt" személyesít meg két emlékezetes szinkron szerepében: ő adta a hangját Ellen Ripleynek, és Kathryn Janewaynek. Mivel a KotOR játékban is van egy hasonló karizmatikus űrhajós, Forn Dodonna, felkértem a Művésznőt Dodonna megszemélyesítésére, melyre nagy örömömre igent mondott, így mostantól Menszátor Magdolna Művésznő hangján fog megnyílni a KotOR1 főrovat. Olvassátok el a tiszteletére készített írásos anyagot, melyben sok érdekesség vár titeket, és egy igazi rajongói relikvia is! Ráadásként bemutatom magát Forn Dodonnát is azoknak, akik esetleg nem tudják, ki is volt ő. Kattintsatok a Knights of the Old Republic 1 főrovatba, és válasszátok Forn Dodonnát!

27

Kedves Olvasók! Menszátor Magdolna Művésznő tiszteletére folytatjuk szerepeinek bemutatását, ezúttal Luminara Unduli Jedi Mesterre fókuszálva. Ismerjétek meg a filmben legelőször Mary Oyaya által életre keltett miriali Jedi hölgyet, akit később már viszontláthattunk Barriss Offee mestereként a Clone Wars rajzfilm Ilum bolygós jelenetében is, ahol Menszátor Magdolna kölcsönözte a hangját neki. Később pedig a Clone Wars animációs film első évadjában is szerepelt, mint tapasztalt, erős Jedi, ám Asajj Ventress így is majdnem túljárt az eszén. Végül pedig olvashattok majd a szörnyű kashyyyki tragédiáról is az anyag végén. Egy informatív cikket készítettem Luminara Mesterről, custom figura nélküli bemutatót, ezért a Jedi Holokron rovatba tettem az anyagot. A cikket a Művésznő második kedves hangmintája nyitja meg, mely azon barátaim között már igen nagy népszerűségre tett szert, akiknek előzetesen meg tudtam mutatni, szerintük egyike az idáigi legötletesebb hangmintáknak. Statisztikai kimutatásom alapján sajnos látom, hogy sokan nem fogadjátok meg az oldal tetején nagy betűkkel kiemelt felhívásomat, hogy Internet Explorert használjatok, mert a hangok azon játszódnak le tökéletesen, az oldal arra van optimalizálva, javaslom tehát ismét, ne Firefoxot használjatok, mert akkor nem biztos, hogy halljátok majd a Művésznő üzenetét! Pedig ezért is született ez a cikk, és ezért is készített állandó KOTF felelősünk, Darth Stryker ilyen kitűnő screenshotokat a Művésznő tiszteletére, melyek közül tudom, hogy volt egy pár, melyek darabját több, mint fél órán át kellett modelleznie, míg végre ilyen minőségűek lehettek, remélem a cikk is, és a képek is elnyerik a tetszéseteket, és méltó emléket állítanak Luminara Unduli Mesternek, és a Művésznőtől kapott rendkívül aranyos hangmintának! Kattintsatok a Jedi Holokron főrovatba, és válasszátok Luminara Undulit!

30

Kedves Látogatók! A hónap utolsó cikkeként frissítem a Gree parancsnokról készített anyagomat. Mivel ő volt Luminara Unduli szárnysegédje, a hónap tematikájába tökéletesen beleillik, ráadásul mivel a Clone Wars első évadja előtt írtam róla, több új dolgot is be lehetett emelni az animációs filmben látottak alapján. Érdekes összefüggésekre is fény derült, melyek már előre predesztinálták Commander Gree viselkedését a Hatvanhatos parancs idejére. Valamint egy vadonat új Clone Warsos Gree parancsnok figurát is betettem az anyag aljára. Kattintsatok a Film főrovatba, és válasszátok Gree parancsnokot!

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

jedi archívum

  <<<<vissza a CustomStarWars főoldalára